Onze Italiaanse bruiloft – to Rome with Love

 

Zonder er ooit bij stil te hebben gestaan in de 28jaar dat we samen iets hebben opgebouwd , is het er toch van gekomen….. WIJ ZIJN GETROUWD!!!

Het kon niet mooier na een huwelijksaanzoek in Dubai oktober 2014 wat begon als een dubbele verrassing uiteindelijk voor Rico maar ook voor mijzelf. Het werd echt een sprookje.
Vrienden waren 25 jaar getrouwd en hadden we beloofd om hun na een simpel etentje daar thuis, die avond naar Schiphol te rijden. Alleen wat Rico niet wist was dat hij ook mee zou vliegen en dit allemaal was stiekem geregeld door mijzelf en onze vrienden welke uiteraard in het complot zaten. Het was te hilarisch gewoon, zijn gezicht sprak boekdelen vol ongeloof zeker toen hij hoorde dat ook hij die avond in dat zelfde vliegtuig zat onderweg naar Dubai.

Na een tweetal jaartjes waarin ik mijn beide ouders verloor , geheel onverwacht in amper twee jaar tijd, beiden nog geen 63jr, aan een niet te overwinnen ziekte was deze vakantie meer dan welkom om even op adem te komen. Het had niet mooier kunnen worden door wat aldaar ons is overkomen….. eenmaal aangekomen in Dubai, overrompelde de prachtig omgeving. De avond viel en we kwamen uit in het hoogste gebouw ter wereld – The Burj Khalifa 828m/160 verdiepingen – Op het observatie dek 124steverdieping is er een prachtig uitzicht over de skyline van Dubai. Aldaar kreeg de verrassing een andere wending en heeft Rico , mij na 28jaar samen te zijn geweest gevraagd of ik zijn vrouw wilden worden.
Vanaf dat moment veranderde er zoveel en kwam het allerleukste ….. het voorbereiden van de bruiloft. Waar en wanneer, fotograaf , jurk en kostuum, taart, kaarten….. bruidsbeurzen aflopen voor ideetjes op te doen… want er komt best veel bij kijken maar we zouden het zo weer over doen.

Besloten werd al snel dat het Italië ging worden. Via de beurs zijn we in contact gekomen met de Italiaanse Cristina, van de Borgo di Tragliata even onder Rome. Ze nodigde ons uit om te komen kijken zodra we konden.
Eenmaal daar waren we verliefd geworden op alles wat de locatie te bieden had maar vooral de rust wat daar hangt. We wilden ook graag trouwen voor de Italiaanse wet, dat is ook allemaal verzorgd door Cristina want zij was ook onze weddingplanner. Letterlijk alles heeft zij uit handen genomen, de afspraken, contacten o.a. met de bands, bloemist, entertainment versieringen, afspraak met de burgemeester daar, trouwbanket en – diner tot aan de kamerverzorging voor de gasten want onze bruiloft wilden we 4 dagen vieren met onze gasten. Op die beurs hebben we ook kennisgemaakt met een dame welke een bruidspaar, ceremonieel doet trouwen waar dan ook – Greet van Voorden van Top Ceremonie.nl uit Etten-Leur een prachtmens met liefde voor hetgeen ze uitoefent. Ze is erg gepassioneerd in wat ze doet en heeft oog voor de kleinste details wat de mooiste dag compleet maakt voor een bruidspaar. Dit maakte het heel persoonlijk en erg uniek. De vraag was of ze mee kon naar Italie….en dat was geen probleem! Een zeer mooie ervaring en happening om in Italie onder de heerlijke zon , met Italiaanse muziek live gespeeld door de beste band die je als bruidspaar kunt wensen, op een prachtige locatie getrouwd worden in het Nederlands. Het werd echt een prachtige dag! Zo bijzonder en zo mooi. En aan vooraf dit alles wisten we al één ding….en dat moesten we alleen nog even “regelen” . De fotograaf!, die wij van een andere bruiloft kenden. Het was heel belangrijk te zien of hij rondom die periode kon want ook hij moest al die dagen met ons mee. Hij is echt met recht de beste professionele fotograaf die er is! Wat is dat een duizendpoot, stilzitten is niet zijn ding want het ene idee na het andere komt in hem op tijdens de fotoshoot, een vakman met geweldige ideeën. We maakten wel eens een grapje door te zeggen, dat hij de meest chagrijnige persoon lachend op de foto krijgt maar het is echt een kunst de foto net zo te schieten dat mensen er op hun best erop staan. John zorgt dat je meest mooie trouwfoto’s krijgt die je als bruidspaar kunt wensen. Hij neemt met minder geen genoegen. Het trouwalbum is ook zo speciaal wat niet overal met zoveel aandacht wordt gemaakt. John Corvers fotografie uit Barendrecht (ZH) Naast de fotograaf hadden we ook in Videograaf Giuliano Bausano van D A M studio, welke de hele dag een video geschoten heeft tezamen met zijn assistent , tot in de late uurtjes die morgen als ook op de zondag samen met John Corvers een trouwfotoshoot heeft gedaan met ons op prominente plekjes door heel Rome. We zijn zo trots en blij met de foto’s en de video’s. Telkens als we daar naar kijken, brengt het ons terug in gevoel en emotie naar onze bruiloft in Italie. Dit is een herinnering welke ons altijd zal bijblijven, voor altijd!

Onze 4 dagen in Italie, zijn fantastisch geworden, veel happy tears en emotionele momenten daar we even aan vooraf ook Rico zijn vader hebben verloren na een hartaanval en hersenbloeding… het viel ons soms echt heel zwaar en heeft het ons allemaal diep getroffen tijdens de bruiloft dat we het niet hebben kunnen delen met onze ouders. Ook het al het moois om ons heen bracht ons allemaal op een bepaalde wijze in vervoering en genoten we volop van heerlijk eten en fantastische wijnen en zo ook de bubbels vloeiden rijkelijk die avond en gedurende alle dagen zoals je wel eens ziet in magazines of films, naar echte Italiaanse normen …. wat een onvergetelijk feest is onze bruiloft op vrijdag geworden. Allereerst in de ochtend zijn we officieel getrouwd door de burgemeester, daarna kwam het, voor ons , “echte trouwen” de makeup en hair artist kwam voor mij en andere dames , die dag ging iedereen zich mooi maken en keken ze uit naar de trouwerij wat gehouden werd in the Secret Garden van de Borgo waar onze BABS Greet ter Voorden, ons ceremonieel trouwden en al onze gasten welkom heette, erna kregen we de drinkreceptie met hapjes en sprankelende bubbels, de band welke live speelden.
In de tussentijd kregen we de fotoshoot ter plaatse. Om 20 uur het bruidsdiner en daarna feestten we tot diep in de nacht o.b.v. de 9 koppige Italiaanse band The Gloves, geweldige entertainers. Bellissimo!!

De dagen ervoor én erna even heerlijk bijkomen aan het zwembad of een dagje naar Rome toe, gewoon waar men zin in had, maakte het ongedwongen en fantastisch. Iedere avond kwamen we bij elkaar om als een grote Italiaanse familie te dineren en te genieten van de heerlijke wijnen tot in de nachtelijke uurtjes, heerlijk kletsen met elkaar en te lachen, kijkende naar de Italiaanse sterren en om het hoekje scheen de maan tevreden op ons plekje neer en dat bij een heerlijk temperatuurtje
was dat heel goed vol te houden. Op zondag vlogen de gasten naar huis toe, moe maar zo voldaan en de gasten waren overdonderd en verrast net zoals wij toen we daar voor het eerst kwamen, ze zijn ook verliefd geworden op de locatie.
Over verliefd gesproken…. Binnenkort een nieuw feestje want er is aldaar zelfs een verloving uit voort gekomen…. Hoe meer prachtig en mooier is dit als bewijs voor de meest 4 mooiste dagen in ons leven en van onze gasten….
En die “van boven” met ons meekeken.

Ciao tutti , grazie mille
Rico & Monique

– Gefotografeerd door John Corvers Fotografie